Apa este un element esențial pentru viață. Aceasta acoperă aproximativ 70% din suprafața Pământului și reprezintă aproximativ 60-70% din corpul uman. Din apa potabilă, doar aproximativ 1% constă în apă dulce, care se adună în bazine, lacuri și râuri sau curge în subteran, iar din acest 1% doar o mică parte poate fi folosită pentru nevoile umane. În același timp, odată cu schimbările climatice legate de poluare în curs de desfășurare, cantitatea de apă care poate fi folosită de oameni este destinată să scadă și mai mult. Un aspect important al acestor schimbări climatice este impactul pe care îl au acestea asupra ciclului apei Pământului, prin care apa este distribuită în mod continuu din oceanele noastre către atmosferă, sol, râuri și lacuri, iar apoi revine în mările și oceanele noastre.
Aceste schimbări climatice au modificat temperatura medie a apei din râuri și lacuri, scurtând în acest fel durata anotimpurilor. Aceste schimbări continue, împreună cu creșterea debitelor râurilor iarna și reducerea acestora vara, au influențat calitatea apei și ecosistemele de apă dulce.
Deși apa este un element esențial pentru viață și joacă un rol fundamental pentru sănătatea noastră, contribuția ei la menținerea sănătății, precum și utilizarea ei ca hrană adevărată care furnizează organismului uman nutrienți esențiali, este foarte des ignorată, mai ales în țările cu industrie bogată. Corpul uman este alcătuit din aproximativ 70% apa, care este bine distribuită între sistemele extracelular și intracelular, care conțin mai exact aproximativ 35% și respectiv 65% din toată apa din organism.
Apa este folosită de organismul uman pentru mai multe funcții: distribuirea nutrienților și moleculelor prin fluxul sangvin, eliminarea deșeurilor și a toxinelor și lubrifierea membranelor și a celulelor; este, de asemenea, folosită pentru a susține organe, țesuturi și articulații. Întrucât corpul uman nu conține niciun mecanism care să ne permită să acumulăm și să stocăm apă, trebuie să asigurăm un aport zilnic al acesteia suficient pentru a menține nivelul de apă din organism constant. Deși o anumită cantitate de apă este introdusă prin alimente solide în alimentația noastră - fructele și legumele, în special, conțin până la 85% apă – însă, un aport de aproximativ 1,5/2 L pe zi este esențial pentru a asigura o hidratare adecvată și pentru a menține echilibrul organismului.
Apa minerală naturală se diferențiază clar de apa potabilă obișnuită prin puritatea și conservarea izvoarelor din care este obținută, prin prezența nivelurilor constante de minerale (oligoelemente sau alți constituenți) și prin orice efecte benefice pentru organism pe care le solul din care este captată sursa de apă.
Apa Aur’a este captată şi transportată aprox. 47 de metri prin conductă până la locul în care este îmbuteliată în sticlă.
Are un pH de doar 8,25 % și este îmbogățită în mod natural cu coloizi de aur și argint. Aceasta a primit distincţia Superior Taste Award, cu trei stele ( maxim cât de putea obține), la Bruxelles, în 2016, în cadrul Institutului Internaţional de Gust şi Calitate. Apa Aur’a este singura apă din România premiată cu trei stele, distincție îi certifică calitatea superioară și o plasează în rândul celor mai pure ape premium din lume.
Majoritatea apelor minerale consumate în lume sunt depozitate în sticle de plastic. De aceea, una dintre principalele preocupări privind utilizarea acestora se referă la posibila migrare a substanțelor chimice din recipientele de plastic în apă. Sticlele de plastic pot elibera monomeri liberi, care, după ce migrează în apă și sunt absorbiți de corpul uman, pot afecta sistemul endocrin.
Apa Aur’a este îmbuteliată doar în recipiente din sticlă, la cele mai înalte standarde de siguranță. În acest fel, apa îmbogățită cu aur și argint nu suportă nicio transformare, pentru a-și păstra toate calitățile și pentru a fi consumată în forma ei cea mai pură.