Povestea celei mai pure ape românești, APA AUR’A, își are începutul în izvorul Ursoanea din munții Banatului, Ocna de Fier. Aici, exact în acest loc, natura este mult mai darnică decât în alte părți. Aici, în inima munților Banatului, în Cracul de Aur mai exact, se exploatau zăcămintele de aur și argint, zăcăminte care încă se mai află adânc în pământul bogat de aici. De aceea, este apa Aur’a atât de specială, deoarece în drumul ei spre a fi consumată, ia din bogățiile munților Banatului coloizi de aur și argint, dar și minerale perfect echilibrate, atât de benefice pentru sănătate.
Ideea de afaceri aparține oamenilor de afaceri timișoreni, Horațiu Rada și Eleodor Coptil, cu investiții în energie, turism și servicii medicale, care au deschis o fabrică de apă minerală în localitatea Ocna de Fier în anul 2016. Unul din fondatori, Horațiu Rada spune că această apă este cu totul specială datorită conținutului îmbogățit cu aur și argint din inima munților Banatului. Investiția face parte dintr-un proiect total de 5 milioane de euro.
Horațiu Rada spune despre acest business 100% românesc că se poziționează ca o apă de top, ce oferă un produs corect şi de o calitate extraordinară. În ceea ce privește numele apei, acesta este o combinaţie între cuvintele aur şi argint, elemente care se găsesc în mod natural în această apă românească, atât de naturală și prețioasă.
În ceea ce privește recipientul în care ajunge către clienți, acesta este unul din sticlă pentru a nu se schimba cu nimic conținutul acesteia și pentru a nu fi percepută ca fiind o apă banală, pentru că nu este. De aceea, și grafica ambalajului este și ea atent aleasă astfel încât să puncteze și vizual calitatea Premium a apei, singura cu un ph de peste 8,25 din România.
Apa Aur’a este cea mai pură apă alcalină deoarece își păstrează toate elementele naturale așa cum este captată din izvorul Ursoanea, direct de la sursa naturală de apă, la aceeași temperatură care iese din pământ și la un debit constant, de aici și calitatea sa Premium. Aceasta este captată și transportată printr-o conductă de doar 47 de metri de la locul în care izvorăște și până la locul în care este îmbuteliată în sticle de sticlă, în forma sa pură lăsată de natură. Procesul de îmbuteliere este unul atent supravegheat pentru a nu se pierde nimic din calitatea apei și pentru a se respecta toate cerințele și standardele de siguranță. Deoarece este filtrată prin mai multe etape, apa Aur’a reuşeşte să atingă cele mai înalte calităţi, putând fi astfel comparată cu orice apă din zona premium şi de lux din lume. Apa bănăţeană Aur’a este poziționată pe segmentul de lux și este destinată în principal exportului, iar în România este distribuită preponderent în hoteluri și restaurante sau poate fi comandată direct de pe site-ul apaaura.ro/magazin.
Apa se comercializează în toată Europa, în ţări precum: Germania, Slovacia, Cehia, dar şi pe alte continente precum Asia şi America.
Datorită acestor calități, care o fac unică atât în țară, cât și peste hotare, Apa Aur’a a primit nenumărate premii. Unul dintre acestea îl reprezintă cele 3 stele de aur de la Institutul pentru Gust și Calitate de la Bruxelles din 2016, distincție pe care a păstrat-o și în următorii patru ani, deoarece a ajuns în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii în orașe precum New York,Veneția, Viena, Nisa, dar și în China și Dubai. Totodată, apa Aur’a a ocupat un loc de cinste la cele mai mari festivaluri din lume. Unul dintre acestea este festivitatea de premiere de la Cannes și gala de caritate IRA Franța – Africa organizată de Academia Prințesei Grace de Monaco, cu ocazia Grand Prix-ului de la Monaco, ediția 75, dar și la deschiderea sezonului de Yachting de la Saint Tropez.
Aceasta este apa Aur’a, cea mai bună apă românească recunoscută în întreaga lume pentru calitățile sale de neegalat.