Apa românească Aur’a este în topul celor mai bune ape din lume datorită conținutului său îmbogățit cu particule de aur și argint. Aceasta își are originea în munții Banatului, în masivul Cracul de Aur, și este captată din izvorul natural Ursoanea. Această apă alcalină este unică în România și a fost descoperita de omul de afaceri Horațiu Rada, după multe căutări prin zone puțin umblate și peșteri necartografiate încă. Acest drum s-a oprit în Ocna de Fier, mai exact în masivul Cracul de Aur, de unde își începe călătoria această apă miraculoasă, cu atât de multe beneficii pentru sănătate. Locul este unul de poveste, un loc în care natura este nealterată deoarece nu există activități agricole în zonă.
Apa Aur’a este o apă alcalină premium, îmbogățită cu coloizi de aur și argint și captată direct de la sursă la temperatura care iese din pământ, ceea ce înseamnă că păstrează nemodificată compoziția, iar debitul este unul constant.
Datorită acestor calități unice, apa Aur’a a primit trei stele de aur la Institutul pentru Gust și Calitate de la Bruxelles din 2016 – este singura apă românească de acest fel -, urmând să-și păstreze această distincție încă patru ani la rând.
Această apă 100% naturală, cu aromă ușor pământie – cum a descris-o foarte elocvent un somelier dintr-un restaurant de lux din Paris – se regăsește pe mesele din restaurantele cele mai elegante din întreaga lume, cu peste 80% din producție destinată exportului. Amintim doar câteva dintre orașele și țările în care această apă specială este nelipsită: Monaco, New York, Dubai, Saint Tropez, China, Veneția, Viena, Zurich, la festivitățile de premiere de la Cannes și marele Grand Prix de Formula 1 de la Monte Carlo, și lista poate continua. Pentru a pătrunde pe piețele din afară a fost nevoie să se facă o serie de certificări și la cele mai exigente institute din lume. Guvernul Emiratelor Unite a certificat apa Aur’a ca marcă de încredere a statului emiratez.
În ceea ce privește consumatorii, aceștia sunt oameni care apreciază calitatea premium a produsului. Ambalajul este unul sigur - apa este îmbuteliată doar în sticlă de sticlă pentru a fi protejat conținutul și pentru a se păstra toate calitățile exact cum au fost captate din izvor.
Horațiu Rada, unul din fondatorii companiei AUR’A MINERAL WATER, și-a dorit să creeze o bursă a apelor din România în care să se pună accent pe valorile Premium ale produsului.
Pentru acest lucru, a fost nevoie să se identifice un izvor cu apă naturală de cea mai bună calitate - este vorba de izvorul Ursoanea, situat în munții Banatului, în masivul Cracul de Aur, un loc de poveste în care pământul este îmbogățit cu zăcăminte de aur și argint și nu există activitate în zonă. În această zonă împădurită, în urmă cu 2000 de ani, în vremea dacilor, existau puțuri verticale pentru extragerea aurului.
A urmat construirea unei fabrici, cât mai aproape de sursa de apă, lângă Ocna de Fier, pentru a se putea aduce pe masa consumatorilor în starea ei cea mai pură, de-a lungul unei conducte de 47 de m, în cele mai bune condiții și mai ales fără să se piardă din calitățile care au făcut-o renumită în întreaga lume. Apa Aur’a, pe lângă particulele de aur și argint pe care le conține, are un ph de peste 8,25 % și un grad de mineralizare optim.
Aceasta este povestea apei Aur’a, apă românească îmbogățită cu aur și argint, apă rece din izvor de munte al cărei drum continuă natural și firesc către succes.